Mentale training in de sport

In de afgelopen 15 jaar heeft ENIGMA REFLEXICA veel ervaring opgedaan met mentale training voor topsporters.Dat had vooral als oorzaak dat Gerrit zelf als toptrainer verbonden was aan de Nederlandse Badminton Bond, Hoofdtrainer was van diverse Ere-divisie clubs en Hoofdtrainer van het Olympisch Steunpunt Amsterdam.In 2000 heeft hij zijn trainer/coach carrière afgesloten na de Olympische Spelen in Sydney,
waarna hij meer tijd kreeg om zich ook op andere sporten te richten.
Hij weet dus als geen ander dat met name MENTALE ASPECTEN in de topsport vaak de doorslag geven en het verschil uitmaken tussen WINNEN of VERLIEZEN.

Om diezelfde reden heeft hij in de negentiger jaren een trainingsprogramma ontwikkeld voor persoonlijke of teamtrainingen, gebaseerd op uitstekend toepasbare technieken vanuit de NLP.Gelukkig is er binnen de sportwereld ook steeds meer het besef dat mentale training niet alleen voor “de slappelingen” is, maar dat echte toppers zich juist onderscheiden door mentale kracht en veerkracht.Daar zijn inmiddels vele voorbeelden en bekende namen van te noemen.
Persoonlijk heeft Gerrit in zijn praktijk vele sporters mentaal begeleid op weg naar topprestaties.

Uiteraard worden hun namen beschermd vanwege privacy redenen.


* G O L F * G O L F * G O L F *

Ook in de Golfsport heeft mentale training zijn intrede gedaan.In Oktober 2000 gaf ik de eerste clinic voor Golfers in Julianadorp en de deelnemers waren zeer enthousiast over de snelle bruikbaarheid en vooruitgang in het spelresultaat. Daarna volgden er meer en ook individueel heb ik golfers geholpen hun spel verder te verbeteren door het toepassen van mentale technieken.Neem voor het verzorgen van een clinic bij U op de club vrijblijvend contact op om de voorwaarden te bespreken.

Heb je onbeantwoorde vragen, E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it